Champions League op tv: welke zender live wedstrijden kijken | te zien op RTL en Ziggo

Champions_League_op_tv.jpg

Champions League kijken: live wedstrijden kun je zien op zender RTL7 en bij Ziggo Sport. Zie dit schema met uitzendingen Champions League op RTL en Ziggo met wedstrijden, samenvattingen, voorbeschouwing en nabeschouwing.

De wedstrijden in de Champions League worden in de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024 op tv uitgezonden door zender RTL, op kanaal RTL7. RTL heeft de uitzendrechten voor de wedstrijden en samenvattingen van de Champions League per augustus 2021, voor een contractduur van drie jaar. Hiervoor was Talpa het omroepbedrijf dat de CL uitzendingen verzorgde, via SBS en Veronica. Daarnaast heeft Ziggo Sport blijvend de CL tv-rechten in handen: vanaf 2021-2022 voor een nieuw contract van drie Champions League-seizoenen. Scroll voor méér info.

TV GIDS: A.S. WEDSTRIJDEN CHAMPIONS LEAGUE

CHAMPIONS LEAGUE LIVE OP TV TE ZIEN | RTL, ZIGGO
CL uitzending: welke wedstrijden, hoe laat, welke zender?

WOENSDAG 21 JULI 2021
Open net: RTL7 | en op Ziggo 14, Ziggo Select, Ziggo Extra


RTL7
19.50 uur: Voorbeschouwing PSV - Galatasaray
21.00 uur: PSV - Galatasaray | LIVE | CL 2e kwalificatieronde
22.50 uur: Nabeschouwing UEFA Champions League

Ziggo Sport Kanaal 14
Volgt

Ziggo Sport Select
Volgt


WOENSDAG 28 JULI 2021
Open net: RTL7 | en op Ziggo 14, Ziggo Select, Ziggo Extra


RTL7
00.00 uur: Voorbeschouwing Galatasaray - PSV
20.00 uur: Galatasaray - PSV | LIVE | Return 2e kwal. ronde
21.50 uur: Nabeschouwing UEFA Champions League

Ziggo Sport Kanaal 14
Volgt

Ziggo Sport Select
Volgt

Zie ook: wedstrijden Champions League t/m finale 2022

UEFA Champions League op tv: waar, wanneer en hoe laat? Op deze pagina vind je het actuele Champions League uitzendschema van RTL en Ziggo. Je vindt hier telkens de aankomende CL wedstrijden die live te zien zijn. Evenals het tijdstip waarop de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen op televisie worden uitgezonden.

"We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden", zegt Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: "De Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers."

De Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League verhuizen in omgekeerde volgorde. De wedstrijden in deze Europese competities waren te zien op RTL, maar kun je vanaf seizoen 2021-2022 voor een periode van drie jaar kijken bij Talpa, via de zenders SBS6 en Veronica. De Champions League was te zien bij Talpa sinds 2014.

De wedstrijden en samenvattingen in de UEFA Champions League zijn zoals vermeld eveneens weer drie nieuwe seizoenen te zien bij Ziggo Sport. De uitzendingen zijn te bekijken via zowel Ziggo Sport Totaal als online op internet. Dit is gratis voor de digitale abonnees. Ziggo zendt in de poulefase de wedstrijden in de Champions League uit via een live duel om 18.45 uur en een schakel-uitzending vanaf 21.00 uur. Vanaf de knock-outs is er elke speelavond eveneens minimaal één wedstrijd live te zien. Daarnaast biedt Ziggo Sport Totaal abonnees de mogelijkheid om live naar een wedstrijd naar keuze te kijken, via Pay TV.

Op welke zender worden de wedstrijden in de Champions League op televisie uitgezonden? Hoe laat zijn de samenvattingen? Wanneer kun je de CL-wedstrijden live kijken? Bekijk hier het programma van de Champions League met het tijdstip van de uitzendingen die vanaf het seizoen 2021-2022 op tv te zien zijn bij RTL, op zender RTL7. Behalve op het open net zijn de Champions League-wedstrijden ook te zien op betaalzender Ziggo Sport: op Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Totaal en Ziggo Sport Select. Zowel op tv als via livestream op internet.

CL op tv | Champions League live
Ziggo Sport heeft de uitzendrechten van de UEFA Champions League, ook de rechten voor het seizoen 2021-2022. Klanten van Ziggo kunnen via Kanaal 14 van Ziggo Sport gratis Champions League kijken. In de groepsfase wordt via dit kanaal op elke speeldag live één CL-wedstrijd uitgezonden. Dit is de op papier meest interessante wedstrijd. Daarna volgt in de live-uitzending een overzicht met samenvattingen en hoogtepunten van de andere Champions League duel(s) van die avond.

Champions League Live: alle wedstrijden via Ziggo
Met een abonnement kun je via Ziggo Sport Totaal zelf bepalen welke CL-wedstrijd je wilt zien. Dat geldt ook als er meerdere wedstrijden tegelijk worden gespeeld. Bovenaan deze pagina zie je ten tijde van de actuele wedstrijden precies hoe laat en op welke (Ziggo-)zender deze op tv komen. Dat kan ook op Ziggo Sport Select en Ziggo Sport Voetbal zijn. Via Ziggo Go kun je overigens ook onderweg de CL-duels live volgen.

>>> Zie desgewenst ook: Europa League op tv.

Champions League RTL
Via de betaalkanalen van Ziggo zijn dus alle wedstrijden in de Champions League 2021-2022 rechtstreeks te zien. Daarnaast is er altijd een CL-duel in zijn geheel live op RTL, dus (gratis) op het open net.

CL RTL 7 | tv en livestream
Van deze CL-wedstrijd die rechtstreeks op RTL 7 wordt uitgezonden is er doorgaans ook een livestream.

Champions League samenvattingen | internet en televisie
De samenvattingen van alle wedstrijden in de groepsfase, achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale van de Champions League komen ook op beide zenders na afloop van de live wedstrijd op RTL 7 en Ziggo Sport.