Zaterdag 1 oktober 2016

Let deze week op onder meer Fischer en El Azzouzi

FC_Utrecht_-_Copyright-ProShots-1122744_-_Jasper_Ruhe-CREDIT.jpg

Na een enigszins teleurstellende week in Europa begint dit weekend de Eredivisie weer. Bij Voetbalkalender.nl lees je daarom natuurlijk weer op wie je moet letten. Dit keer met Bas Nijhuis, Enes Ünal, Sander Fischer en Zakaria El Azzouzi!

Enes Ünal: Verrassing van FC Twente
Van Enes Ünal hadden veel mensen aan het begin van het seizoen niet veel verwacht. De Turkse aanvaller speelde vorig halfjaar op huurbasis bij NAC Breda en wist daar geen potten te breken. Maar wat doet hij het goed bij FC Twente. Zeven wedstrijden, zes goals. Kan hij in de derby tegen Heracles Almelo weer het verschil maken?

Bas Nijhuis: Cadeautje voor Ajax?
17 april 2016. Ajax staat met 1-2 achter tegen FC Utrecht in de ArenA. Als Ajax niet minstens één punt pakt, geeft het het initiatief voor de titel uit handen aan PSV. In de 89ste minuut maakt Willem Janssen een correcte sliding op Arkadiusz Milik, maar scheidsrechter Danny Makkelie ziet het anders. Hij legt de bal op de stip, waardoor Ajax via Milik toch 2-2 gelijk weet te spelen. Dit keer staat niet Makkelie, maar Bas Nijhuis aan het roer tegen FC Utrecht. Nu staan er dit keer geen directe titelkansen op het spel, maar als Ajax de drie punten niet pakt, kan het de titelaspiraties nog zeker niet definitief, maar wel even in de ijskast zetten. De scheidsrechter zal toch niet weer een beslissende rol spelen in het duel tegen dé angstgegner van Ajax?

Sander Fischer (Go Ahead Eagles): Tegen zijn oude club met een verrassende nieuwe club
Twee jaar geleden leek het slechts een kwestie van tijd voordat Sander Fischer een stapje hogerop zou maken. De verdediger speelde destijds vrijwel elke week solide wedstrijden in de verdediging van Excelsior. Fischer nam vorige zomer dan ook afscheid van Rotterdam, maar zijn nieuwe bestemming was enigszins verrassend. De mandekker speelt namelijk tegenwoordig bij Go Ahead Eagles. Komende week wacht zijn wederzien met zijn oude club. Misschien speelt hij zich daarin wel opnieuw in de schijnwerpers bij de grotere clubs van Nederland.

Zakaria El Azzouzi: Man in vorm bij Sparta Rotterdam
Loris Brogno is de topscorer van Sparta Rotterdam. De laatste weken is Zakaria El Azzouzi echter de man in vorm bij de Rotterdammers. De van Ajax gehuurde spits is gevaarlijk en pakt zijn doelpuntjes steeds vaker mee. De ploeg uit Spangen staat onder meer door hem op een keurige negende plaats. Kan hij zijn goede vorm tegen AZ doorzetten?
Benieuwd welke wedstrijden er nog meer gespeeld worden? Het Eredivisie-programma vind je op Voetbalkalender.nl.

Tekst: Voetbalkalender.nl/Imre Himmelbauer