Europa Conference League op tv: live wedstrijden ECL | ESPN, Veronica, SBS6

Europa_Conference_League_op_tv.jpg

Europa Conference League live kijken op tv. De wedstrijden in de ECL zijn te zien bij ESPN en Talpa (op Veronica, SBS6 en/of Net5).

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE LIVE OP TV TE ZIEN OP Veronica (/SBS6) en ESPN
ECL en EL uitzending: wedstrijden, hoe laat, welke zender?

DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
Open net: Veronica | en op ESPN

EL & ECL Groepsfase Speelronde 6

> TE ZIEN OP VERONICA:

18.00 uur: Voorbeschouwing
Europa (Conference) League

18.55 uur: Legia Warschau - AZ | LIVE ECL
20.50 uur: Ajax - AEK Athene | LIVE EL
22.58 uur: Nabeschouwing
23.35 uur: Samenvattingen

> TE ZIEN OP ESPN:

ESPN
17.45 uur: Studio Europa / voorbeschouwing
18.45 uur: Studio Europa / schakelprogramma | Live EL/ECL
20.40 uur: Studio Europa
21.00 uur: Studio Europa / schakelprogramma | Live EL/ECL
22.53 uur: Studio Europa, nabeschouwing

ESPN 2
17.45 uur: Studio Europa
Voorbeschouwing Europa (Conference) League
18.45 uur: Legia Warschau - AZ | Live ECL
20.40 uur: Studio Europa
20.55 uur: Ajax - AEK Athene | Live EL
22.53 uur: Studio Europa, nabeschouwing

ESPN 3
18.38 uur: Union Sint-Gillis - Liverpool | Live EL
20.53 uur: Brighton - Marseille | Live EL

ESPN 4
18.40 uur: Fenerbahçe - Spartak Trnava | Live ECL
20.53 uur: Betis - Rangers FC | Live EL


Zie ook:

Programma Europa Conference League.

Programma Europa League.


De Europa Conference League is ook in 2023-2024 te zien bij ESPN en Talpa op zender Veronica, SBS6 of eventueel Net5. Sinds seizoen 2021-2022 heeft Talpa de uitzendrechten van de Europa Conference League. Daarvóór had dit mediabedrijf de rechten van de Champions League in handen.

Waar komen de ECL-wedstrijden live op tv? En waar worden de samenvattingen van de Europa Conference League uitgezonden, op tv en via livestream online? De Europa Conference League is in seizoen 2023-2024 dus te zien op televisie bij ESPN en op Veronica, SBS6 (of Net5). Hier vind je voorafgaande aan elke nieuwe speelronde het actuele uitzendschema van de Europa Conference League op ESPN, Veronica, deels SBS6 en Net5. Vind hier het tv-schema met tijdstip van alle Europa Conference League-wedstrijden én voorbeschouwingen en samenvattingen. Veelal komen deze rechtstreeks op televisie en eveneens online op internet.

ECL op tv | Europa Conference League live
UEFA Europa Conference League op tv: waar, wanneer en hoe laat? De live uitzendrechten van de UEFA Europa League - alle wedstrijden - zijn ook voor seizoen 2023-2024 in handen van Talpa. Hetzelfde geldt voor de UEFA Europa Conference League. De Champions League is twee seizoenen geleden verhuisd in omgekeerde volgorde. De wedstrijden in de hoogste Europese clubcompetitie waren tot aan 2020-2021 te zien op SBS6, maar kun je sinds seizoen 2021-2022 voor een periode van minimaal drie jaar kijken bij RTL, via zender RTL 7. Zie ook: Champions League op tv.

Europa Conference League samenvattingen
Talpa heeft de rechten van het uitzenden van de EL-wedstrijden én de ECL op televisie en internet sinds het seizoen 2021-2022 eveneens voor drie jaar. Talpa heeft de zenders Veronica, SBS6 en Net5 tot zijn beschikking om de Europa League en Europa Conference League op uit te zenden. Op Veronica (dan wel SBS6 of Net5) zijn behalve de live wedstrijden ook de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen te zien.

Talpa: van Champions League naar Europa (Conference) League
Talpa switchte dus van Champions League naar Europa League en Europa Conference League leek daarmee een stapje terug te moeten doen. Directeur televisie Marco Louwerens lichtte destijds toe: "De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen."

Europa Conference League uitzendschema | tijdstip uitzendingen
Op deze pagina vind je het actuele Europa Conference League uitzendschema van Veronica en SBS6. Je vindt hier telkens de aankomende ECL wedstrijden die live te zien zijn. Evenals het tijdstip waarop de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen op televisie worden uitgezonden.

Europa Conference League op Veronica / SBS6
Vanaf de groepsfase maken, op het open net van Veronica en SBS6, in de Europa Conference League-uitzendingen een vast en tevens wisselend gezelschap analisten en andere gasten hun opwachting. Behalve de live wedstrijden op Veronica op tv zijn via internet van Talpa ook een livestream en samenvattingen van de Europa (Conference) League-wedstrijden te zien.

>>> Zie ook: Champions League op tv