Europa League op tv: uitzendingen live wedstrijden en samenvattingen EL | Veronica, ESPN

Europa_League_welke_zender_waar_te_zien_op_tv.jpg

Europa League op tv: de wedstrijden in de Europa League zijn te zien bij Talpa (op SBS, Veronica, Net5) en op ESPN. Talpa heeft de uitzendrechten sinds seizoen 2021-2022.


UEFA EUROPA LEAGUE LIVE OP TV TE ZIEN
OP SBS6 / Veronica en ESPN

EL uitzending: wedstrijden, hoe laat, welke zender?

DONDERDAG 5 MEI 2022
Open net: Veronica | en op ESPN

EL Halve finales returns

> TE ZIEN OP VERONICA:

20.30 uur: Voorbeschouwing
Europa (Conference) League

20.55 uur: Marseille - Feyenoord | LIVE ECL
22.50 uur: Nabeschouwing
23.20 uur: Samenvattingen Europa (Conference) League

> TE ZIEN OP ESPN:

ESPN
19.45 uur: Studio Europa
Voorbeschouwing Europa (Conference) League
20.55 uur: AS Roma - Leicester City | LIVE ECL

ESPN 2
19.45 uur: Studio Europa
20.55 uur: Marseille - Feyenoord | LIVE ECL
22.54 uur: Studio Europa
Samenvattingen en analyses

ESPN 3
20.55 uur: Rangers FC - RB Leipzig | LIVE EL

ESPN 4
20.55 uur: Eintracht Frankfurt - West Ham United | LIVE ELSpeelschema:

Wedstrijden Europa League t/m finale 2022

Europa Conference League t/m finale 2022

De Europa League is te zien bij ESPN en Talpa op zender SBS6, Veronica of eventueel Net5. Sinds seizoen 2021-2022 heeft Talpa de uitzendrechten van de Europa League. Daarvóór had dit mediabedrijf de rechten van de Champions League in handen.

Waar komen de EL-wedstrijden live op tv? En waar worden de samenvattingen van de Europa League uitgezonden, op tv en via livestream online? De Europa League is nu dus te zien op televisie op SBS6, Veronica (of Net5). Hier vind je voorafgaande aan elke nieuwe speelronde het actuele uitzendschema van de Europa League op SBS6, deels Veronica en Net5. Vind hier het tv-schema met tijdstip van alle Europa League-wedstrijden én voorbeschouwingen en samenvattingen. Veelal komen deze rechtstreeks op televisie en eveneens online op internet.

EL op tv | Europa League live
UEFA Europa League op tv: waar, wanneer en hoe laat? De live uitzendrechten van de UEFA Europa League - alle wedstrijden - zijn voor seizoen 2021-2022 in handen van Talpa. Hetzelfde geldt voor de nieuwe UEFA Europa Conference League. De Champions League is verhuisd in omgekeerde volgorde. De wedstrijden in de hoogste Europese clubcompetitie waren te zien op SBS6, maar kun je vanaf seizoen 2021-2022 voor een periode van drie jaar kijken bij RTL, via zender RTL 7. Zie ook: Champions League op tv.

Europa League samenvattingen
Talpa heeft de rechten van het uitzenden van de EL-wedstrijden én de ECL (Europa Conference League) op televisie en internet vanaf het seizoen 2021-2022 eveneens voor drie jaar. Talpa heeft de zenders SBS6, Veronica en Net5 tot zijn beschikking om de Europa League en Europa Conference League op uit te zenden. Op SBS6 (dan wel Veronica of Net5) zijn behalve de live wedstrijden ook de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen te zien.

Talpa: van Champions League naar Europa League
Talpa switcht dus van Champions League naar Europa League en lijkt daarmee een stapje terug te moeten doen. Directeur televisie Marco Louwerens licht toe: "De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen."

Actuele Europa League uitzendschema | tijdstip uitzendingen
Op deze pagina vind je het actuele Europa League uitzendschema van SBS6 en Veronica. Je vindt hier telkens de aankomende EL wedstrijden die live te zien zijn. Evenals het tijdstip waarop de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen op televisie worden uitgezonden.

Europa League op SBS6
Vanaf de groepsfase maken, op het open net van SBS6 en Veronica, in de Europa League-uitzendingen een vast en tevens wisselend gezelschap analisten en andere gasten hun opwachting. Behalve de live wedstrijden op SBS6 op tv zijn via internet van Talpa ook een livestream en samenvattingen van de Europa League-wedstrijden te zien.

>>> Zie ook: Champions League op tv