Europa League op tv: uitzendingen live wedstrijden en samenvattingen EL

Europa_League_op_tv.jpg

Waar, wanneer en hoe laat zijn de wedstrijden in de Europa League te zien? Europa League kijken: zowel live wedstrijden als EL samenvattingen worden uitgezonden op RTL 7 en ESPN. De kwalificatiewedstrijden zijn op Veronica.


EUROPA LEAGUE OP TV
UITZENDING EUROPA LEAGUE: HOE LAAT EN OP WELKE ZENDER?FINALE CHAMPIONS LEAGUE OP TV TE ZIEN OP RTL 7 en ESPN 2

WOENSDAG 26 MEI 2021

21.00 uur: Villarreal - Manchester Utd

Voorbeschouwing begint bij RTL 7 en ESPN 2 om 20.00 uur.
Rechtstreeks verslag van de wedstrijd om 21.00 uur.
22.50 uur: nabeschouwing


Halve finales waren te zien op:

DONDERDAG 29 APRIL

RTL 7
20.25 uur: UEFA Europa League Voorbeschouwing
21.00 uur: Manchester Utd - AS Roma | LIVE
22.55 uur: UEFA Europa League Nabeschouwing
23.15 uur: Samenvattingen UEFA Europa League


ESPN
20.15 uur: Voorbeschouwing
21.00 uur: Villarreal - Arsenal | LIVE

ESPN 2
20.15 uur: Voorbeschouwing
21.00 uur: Manchester Utd - AS Roma | LIVE
22.50 uur: Nabeschouwing en samenvattingen

ESPN 4
20.55 uur: Manchester Utd - AS Roma | LIVE

ESPN 5
20.55 uur: Villarreal - Arsenal | LIVEZie ook: alle wedstrijden Europa League t/m finale 2021

Op welke zender zijn de wedstrijden in de Europa League te zien? Waar komen de EL-wedstrijden live op tv? En waar worden de samenvattingen van de Europa League uitgezonden, op tv en via livestream online? De Europa League wordt op televisie uitgezonden op ESPN en RTL 7. De kwalificatiewedstrijden zijn echter op Veronica (!). Hier vind je het actuele uitzendschema van ESPN, RTL7 en Veronica met het programma en tijdstip van alle Europa League-wedstrijden die rechtstreeks op televisie en op internet te zien zijn, naast het schema met de samenvattingen van de EL-duels in het huidige seizoen 2020-2021.

EL op tv | Europa League live
De live uitzendrechten van de UEFA Europa League - alle wedstrijden - zijn ook voor seizoen 2020-2021 in handen van FOX Sports, dat inmiddels is omgedoopt tot ESPN. ESPN heeft de rechten van het uitzenden van de EL-wedstrijden op televisie en internet ook in het seizoen 2020-2021. Behalve op ESPN zijn er in elke speelronde van de Europa League ook minstens twee wedstrijden live te zien op RTL 7. Direct na deze rechtstreekse EL-duels op tv worden in hetzelfde programma ook de samenvattingen van alle andere Europa League-wedstrijden van die avond uitgezonden.

EL Live: wedstrijden voorrondes te zien bij Veronica
De wedstrijden voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Europa League zijn echter exclusief en live te zien bij Veronica. Het is voor het eerst dat deze kwalificatiewedstrijden - net als die van de Champions League - op het open net (via Veronica dus) worden uitgezonden.

Europa League RTL 7
Vanaf de groepsfase zijn, op het open net van RTL 7, Wilfred Genee en Johan Derksen de vaste gastheren van de Europa League-uitzendingen. Zij zijn in gezelschap van wisselende analisten en andere gasten. Behalve de live wedstrijd(en) op RTL op tv is via internet van RTL 7 ook (gratis) een livestream van de Europa League-wedstrijd(en) te zien.

EL ESPN | tv en livestream
ESPN zendt via zes tv-kanalen (ESPN, ESPN 2 t/m 6 en ESPN Extra) én online onder meer de wedstrijden uit de UEFA Europa League (live) uit. Behalve de wedstrijden van de deelnemende clubs uit Nederland is dat ook een selectie topwedstrijden in deze Europese competitie tussen clubs uit het buitenland. Daarnaast is er van alle wedstrijden in de Europa League een samenvatting op ESPN. Van de groepsfase, de zestiende finales, achtste finales, kwartfinales, halve finales en uiteraard de finale.

>>> Zie ook: Champions League op tv

EL vandaag en vanavond
Met een abonnement op ESPN kun je dus alle wedstrijden van de Europa League zien, veelal rechtstreeks en in elk geval in samenvatting, op tv en online. Bovenaan deze pagina zie je ten tijde van de actuele Europa League-wedstrijden precies hoe laat en op welke zender (Veronica, RTL 7, ESPN 1, 2, 3, 4, 5, 6 of Extra) deze op tv komen.

Europa League samenvattingen
De samenvattingen van alle wedstrijden in de groepsfase, zestiende finales, achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale van de Europa League komen op ESPN.nl. De EL-samenvattingen zijn zoals gezegd ook op televisie na afloop van de live wedstrijd op RTL 7.