Europa League op tv: uitzendingen live wedstrijden en samenvattingen EL

Europa_League_op_tv_EL_live.jpg

Waar, wanneer en hoe laat zijn de wedstrijden in de Europa League te zien? Europa League kijken: zowel live wedstrijden als EL samenvattingen worden uitgezonden op FOX Sports en op RTL 7. De kwalificatiewedstrijden zijn op Veronica.


EUROPA LEAGUE OP TV
UITZENDING EL: HOE LAAT EN OP WELKE ZENDER?


Alle beslissingen over één wedstrijd.

MAANDAG 10 AUGUSTUS

FOX Sports 1
20.35 uur: Live voorbeschouwing
21.00 uur: Internazionale - Bayer Leverkusen | Live
22.50 uur: Nabeschouwing

FOX Sports 2 en 6
20.55 uur: Manchester United - FC Kopenhagen | Live

FOX Sports 4
20.55 uur: Internazionale - Bayer Leverkusen | Live

Géén wedstrijd op RTL7


DINSDAG 11 AUGUSTUS

RTL 7
20.25 uur: Voorbeschouwing Europa League
20.55 uur: Wolverhampton Wanderers - Sevilla | Live
23.00 uur: Europa League nabeschouwing
23.20 uur: Samenvattingen overige wedstrijden EL

FOX Sports 1
20.40 uur: Live voorbeschouwing
21.00 uur: Shakhtar Donetsk - FC Basel | Live
22.55 uur: Nabeschouwing

FOX Sports 2 en 6
20.55 uur: Wolverhampton - Sevilla | Live

FOX Sports 4
20.55 uur: Shakhtar Donetsk - FC Basel | Live


Zie ook: alle wedstrijden Europa League t/m finale 2020

Op welke zender zijn de wedstrijden in de Europa League te zien? Waar komen de EL-wedstrijden live op tv? En waar worden de samenvattingen van de Europa League uitgezonden, op tv en via livestream online? De Europa League wordt op televisie uitgezonden op FOX Sports en RTL 7. De kwalificatiewedstrijden zijn echter op Veronica (!). Hier vind je het actuele uitzendschema van FOX, RTL7 en Veronica met het programma en tijdstip van alle Europa League-wedstrijden die rechtstreeks op televisie en op internet te zien zijn, naast het schema met de samenvattingen van de EL-duels in het huidige seizoen 2019-2020.

EL op tv | Europa League live
De live uitzendrechten van de UEFA Europa League - alle 205 wedstrijden - zijn voor seizoen 2019-2020 in handen van FOX Sports. FOX heeft de rechten van het uitzenden van de EL-wedstrijden op televisie en internet ook in het seizoen 2020-2021. Behalve op FOX zijn er in elke speelronde van de Europa League ook twee wedstrijden live te zien op RTL 7. Direct na deze rechtstreekse EL-duels op tv worden in hetzelfde programma ook de samenvattingen van alle andere Europa League-wedstrijden van die avond uitgezonden.

EL Live: wedstrijden voorrondes te zien bij Veronica
De wedstrijden voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Europa League, met onder andere AZ, FC Utrecht (tweede voorronde) en Feyenoord (derde voorronde), zijn echter exclusief en live te zien bij Veronica. Het is voor het eerst dat deze kwalificatiewedstrijden - net als die van de Champions League - op het open net (via Veronica dus) worden uitgezonden.

Europa League RTL 7
Vanaf de groepsfase zijn, op het open net van RTL 7, Wilfred Genee en Johan Derksen de vaste gastheren van de Europa League-uitzendingen. Zij zijn in gezelschap van wisselende analisten en andere gasten. Behalve de live wedstrijd(en) op RTL op tv is via internet van RTL 7 ook (gratis) een livestream van de Europa League-wedstrijd(en) te zien.

EL FOX Sports | tv en livestream
FOX Sports zendt via zes tv-kanalen (Fox Sports 1 t/m 6) én online via FOX Sports GO onder meer de wedstrijden uit de UEFA Europa League (live) uit. Behalve de wedstrijden van de deelnemende clubs uit Nederland is dat ook een selectie topwedstrijden in deze Europese competitie tussen clubs uit het buitenland. Daarnaast is er van alle wedstrijden in de Europa League een samenvatting op FOX. Van de groepsfase, de zestiende finales, achtste finales, kwartfinales, halve finales en uiteraard de finale in mei 2020 in Gedansk.

>>> Zie ook: Champions League op tv

EL vandaag en vanavond
Met een abonnement op FOX Sports kun je dus alle wedstrijden van de Europa League zien, veelal rechtstreeks en in elk geval in samenvatting, op tv en online. Bovenaan deze pagina zie je ten tijde van de actuele Europa League-wedstrijden precies hoe laat en op welke zender (Veronica, RTL 7, FOX Sports 1, 2, 3, 4, 5, of 6) deze op tv komen.

Europa League samenvattingen
De samenvattingen van alle wedstrijden in de groepsfase, zestiende finales, achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale van de Europa League komen op Foxsports.nl. De EL-samenvattingen zijn zoals gezegd ook op televisie na afloop van de live wedstrijd op RTL 7.