Europa League op tv: uitzendingen live wedstrijden en samenvattingen EL | Veronica, ESPN

Europa_League_welke_zender_waar_te_zien_op_tv.jpg

Europa League op tv: de wedstrijden in de Europa League zijn te zien bij Talpa (op SBS, Veronica, Net5) en op ESPN. Talpa heeft de uitzendrechten ook in seizoen 2023-2024.


UEFA EUROPA LEAGUE LIVE OP TV TE ZIEN
OP Veronica (/SBS6) en ESPN

EL uitzending: wedstrijden, hoe laat, welke zender?

DONDERDAG 14 DECEMBER 2023
Open net: Veronica | en op ESPN

EL & ECL Groepsfase Speelronde 6

> TE ZIEN OP VERONICA:

18.00 uur: Voorbeschouwing
Europa (Conference) League

18.55 uur: Legia Warschau - AZ | LIVE ECL
20.50 uur: Ajax - AEK Athene | LIVE EL
22.58 uur: Nabeschouwing
23.35 uur: Samenvattingen

> TE ZIEN OP ESPN:

ESPN
17.45 uur: Studio Europa / voorbeschouwing
18.45 uur: Studio Europa / schakelprogramma | Live EL/ECL
20.40 uur: Studio Europa
21.00 uur: Studio Europa / schakelprogramma | Live EL/ECL
22.53 uur: Studio Europa, nabeschouwing

ESPN 2
17.45 uur: Studio Europa
Voorbeschouwing Europa (Conference) League
18.45 uur: Legia Warschau - AZ | Live ECL
20.40 uur: Studio Europa
20.55 uur: Ajax - AEK Athene | Live EL
22.53 uur: Studio Europa, nabeschouwing

ESPN 3
18.38 uur: Union Sint-Gillis - Liverpool | Live EL
20.53 uur: Brighton - Marseille | Live EL

ESPN 4
18.40 uur: Fenerbahçe - Spartak Trnava | Live ECL
20.53 uur: Betis - Rangers FC | Live EL


Zie ook:

Programma Europa Conference League.

Programma Europa League.


De Europa League is te zien bij ESPN en Talpa op zender SBS6, Veronica of eventueel Net5. Sinds seizoen 2021-2022 heeft Talpa de uitzendrechten van de Europa League. Daarmee ook voor het seizoen 2023-2024. Daarvóór had dit mediabedrijf de rechten van de Champions League in handen.

Waar komen de EL-wedstrijden live op tv? En waar worden de samenvattingen van de Europa League uitgezonden, op tv en via livestream online? De Europa League is dus te zien op televisie op SBS6, Veronica (of Net5), en op ESPN. Hier vind je voorafgaande aan elke nieuwe speelronde het actuele uitzendschema van de Europa League op SBS6, mogelijk deels Veronica en Net5. Vind hier het tv-schema met tijdstip van alle Europa League-wedstrijden én voorbeschouwingen en samenvattingen. Veelal komen deze rechtstreeks op televisie en eveneens online op internet.

EL op tv | Europa League live
UEFA Europa League op tv: waar, wanneer en hoe laat? De live uitzendrechten van de UEFA Europa League - alle wedstrijden - zijn ook voor seizoen 2023-2024 in handen van Talpa. Hetzelfde geldt voor de UEFA Europa Conference League. De Champions League is (twee seizoenen geleden al) verhuisd in omgekeerde volgorde. De wedstrijden in de hoogste Europese clubcompetitie waren te zien op SBS6, maar kun je sinds seizoen 2021-2022 voor een periode van drie jaar kijken bij RTL, via zender RTL 7. Zie ook: Champions League op tv.

Europa League samenvattingen
Talpa heeft de rechten van het uitzenden van de EL-wedstrijden én de ECL (Europa Conference League) op televisie en internet sinds het seizoen 2021-2022 eveneens voor drie jaar. Daaronder zoals vermeld in het huidige seizoen 2023-2024. Talpa heeft de zenders Veronica, SBS6 en Net5 tot zijn beschikking om de Europa League en Europa Conference League op uit te zenden. Op Veronica (dan wel SBS6 of Net5) zijn behalve de live wedstrijden ook de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen te zien.

Talpa: van Champions League naar Europa League
Talpa switchte dus van Champions League naar Europa League en leek daarmee een stapje terug te moeten doen. Directeur televisie Marco Louwerens lichtte destijds al toe: "De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is. Met de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League zijn we ervan overtuigd dat we wederom hele interessante wedstrijden, met veel Nederlandse clubs, kunnen uitzenden en onze kijkers mooie voetbalavonden kunnen blijven voorschotelen."

Actuele Europa League uitzendschema | tijdstip uitzendingen
Op deze pagina vind je het actuele Europa League uitzendschema van Veronica en ESPN. Je vindt hier telkens de aankomende EL wedstrijden die live te zien zijn. Evenals het tijdstip waarop de voorbeschouwing, nabeschouwing en samenvattingen op televisie worden uitgezonden.

Europa League op Veronica en ESPN
Vanaf de groepsfase maken, op het open net van Veronica en SBS6, in de Europa League-uitzendingen een vast en tevens wisselend gezelschap analisten en andere gasten hun opwachting. Behalve de live wedstrijden op Veronica op tv zijn via internet van Talpa ook een livestream en samenvattingen van de Europa League-wedstrijden te zien. Daarnaast zijn de kanalen van ESPN de plek waar je Europa League op tv kunt kijken.

>>> Zie ook: Champions League op tv