Vrijdag 15 februari 2019

Leeuwinnen hup: nu eerst de Algarve Cup!

Programma_Oranje_Vrouwen.jpg

Het Nederlands vrouwen voetbalelftal speelt vanaf eind februari om de Algarve Cup. Dit toernooi is onderdeel van het programma van de Oranje Leeuwinnen op weg naar het WK 2019 in Frankrijk.

De Oranje vrouwen beginnen langzamerhand aan hun warming-up voor het WK vrouwenvoetbal. De Leeuwinnen strijden vanaf 27 februari om de Algarve Cup editie 2019. Er staan voor Nederland wedstrijden op het programma tegen in elk geval Spanje en Polen. Ook zijn er finalewedstrijden van de Algarve Cup, terwijl er op vrijdag 5 april een oefeninterland is tegen Mexico, in Arnhem.

Leeuwinnen ook thuis tegen Mexico én tegen nog een ander land
Behalve de wedstrijden om de Algarve Cup - het toernooi dat gehouden wordt in Portugal - en de oefeninterland in het Gelredome tegen Mexico, komt er minimaal nog één thuiswedstrijd in de oefencampagne van de nationale vrouwenvoetbalploeg van bondscoach Sarina Wiegman. De KNVB maakt dit op korte termijn bekend.

Oranje Vrouwen beginnen Algarve Cup op 27 februari en 4 maart
De Oranje Leeuwinnen beginnen hun strijd om de Algarve Cup op woensdag 27 februari, tegen Spanje. Het duel begint om 18.15 uur en de locatie in Portugal is het Estádio Municipal da Bela Vista, in de plaats Parchal. Daarna is er op maandag 4 maart 2019 het affiche Nederland - Polen, in hetzelfde stadion.

Nederland tegen Spanje en Polen in Groep B
Op woensdag 6 maart zijn de finalewedstrijden, waaronder de echte eindstrijd. Voor deze wedstrijden inclusief de finale van de Algarve Cup kunnen op moment van schrijven nog alle deelnemende landen zich plaatsen. In Groep A zijn dit Canada, IJsland en Schotland. In Groep C zijn dit Noorwegen, Denemarken en China. In Groep D ontmoeten Zweden, Zwitserland en Portugal elkaar. De vrouwen van Nederland en die van Spanje en Polen komen elkaar tegen in Groep B.

Zie ook het Programma Oranje Vrouwen. Daar staan ook alle wedstrijden om de Algarve Cup vermeld. Je vindt daar eveneens de WK-wedstrijden van Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het WK Vrouwen begint op vrijdag 7 juni 2019 en het volledige speelschema vind je hier op Voetbalkalender.nl. Voor nog meer WK Vrouwen 2019-info kun je kijken op EKVrouwen.nl. Daar vind je alle deelnemende landen, poules, eerdere prestaties van de Oranje Leeuwinnen en veel andere WK-info.