Maandag 4 juli 2022

EK Vrouwen live kijken: uitzendschema tv en livestream

EK_Vrouwen_op_tv.jpg

Het UEFA EK Vrouwenvoetbal 2022 in Engeland duurt van 6 t/m 31 juli. Vind hier wat je moet weten over het uitzendschema van het EK Vrouwen. Je kunt het Europees kampioenschap voor vrouwen live op tv kijken bij de NOS. Ook online is het EK Vrouwen te zien bij de publieke omroep. Alle 31 wedstrijden kun je live kijken via de livestream op NOS.nl en de NOS App. Lees verder voor meer informatie.

De NOS zendt alle wedstrijden van het EK Vrouwen 2022 in Engeland live uit. Van de in totaal 31 wedstrijden komen er 27 live op tv, via zender NPO, op de kanalen NPO 1 en NPO 3. Klik verder voor het volledige EK Vrouwen uitzendschema. Die 27 duels én de overige vier duels zijn allemaal live te zien op de livestream van de NOS, via NOS.nl en de NOS App.

Vier wedstrijden níet live op tv
De reden waarom de betreffende vier wedstrijden niet live op tv komen, is dat deze gelijktijdig gespeeld worden met vier van de andere wedstrijden. De NOS moet daarom voor dat moment keuzes maken. Dit is alleen het geval in de derde speelronde van de groepsfase, om competitievervalsing te voorkomen.

EK VROUWEN: WEDSTRIJDEN LIVE, LEEUWINNEN OP NPO 1
Vanzelfsprekend zendt de NOS op tv in elk geval alle wedstrijden van de Leeuwinnen live uit. Deze zijn allemaal te zien op NPO 1. Nederland speelt op het EK Vrouwen in Groep C, en ontmoet daarin achtereenvolgens Zweden, Portugal en Zwitserland. In de groepsfase gaat het om deze wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen die rechtstreeks worden uitgezonden door de NOS op NPO 1:

Zaterdag 9 juli 2022
NEDERLAND - ZWEDEN
Live bij de NOS op NPO 1
Voorbeschouwing begint om 20.32 uur
Live registratie op tv vanaf 20.55 uur
Wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd

Woensdag 13 juli 2022
NEDERLAND - PORTUGAL
Live bij de NOS op NPO 1
Voorbeschouwing begint om 20.32 uur
Live registratie op tv vanaf 20.55 uur
Wedstrijd begint om 21.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 17 juli 2022
ZWITSERLAND - NEDERLAND
Live bij de NOS op NPO 1
Voorbeschouwing begint om 17.25 uur
Live registratie wedstrijd vanaf 17.55 uur
Wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd

Zie ook: Leeuwinnen op tv, met het actuele uitzendschema.

STUDIO ENGELAND: REPORTAGES, INTERVIEWS, ANALYSES
De avondwedstrijden van 21.00 uur staan, ten tijde van het gehele EK, centraal in het live programma NOS Studio Engeland. Meestal op NPO 3, tenzij de OranjeLeeuwinnen op dat tijdstip spelen; dan op NPO 1. In NOS Studio Engeland zijn dagelijks reportages, analyses en interviews te zien. Deels vanuit de studio, deels vanuit de speelsteden Londen, Brighton & Hove, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield, Southampton, Trafford en Wigan & Leigh.

Twee wedstrijden op tv per avond
Er zijn per avond twee wedstrijden op tv. De laatste is om 21.00 uur. De avondwedstrijden van 18.00 uur komen op tv op NPO 1, met presentator Gert van ’t Hof en een wisselende analist. De NOS zendt ook de voorbeschouwingen, nabeschouwingen en samenvattingen uit. Alles live, vanaf 6 juli in de groepsfase en inclusief de kwartfinales, halve finales en finale op zondag 31 juli 2022. De samenvattingen zijn allemaal te zien op het YouTube-kanaal van de publieke omroep.

PROGRAMMA EK VROUWEN T/M DE FINALE OP 31 JULI 2022
Het UEFA Women's EURO (Weuro) 2022 in Engeland is het uitgestelde EK Vrouwen van het coronajaar 2021. Oranje is hierin de titelverdediger, na het behalen van de Europese trofee in 2017 in Nederland, ofwel in eigen land. In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Er doen aan de editie van 2022 zestien landen mee. De groepsfase bestaat uit vier poules van vier landen. Na de groepsfase volgen de knock-outs. De beste twee landen van alle vier de poules gaan naar de kwartfinales. Daarna resteren de halve finales en de finale, maar er is géén wedstrijd om de derde plek. Zie ook: Programma EK Vrouwen.

Oranje_Vrouwen_op_tv_Leeuwinnen_op_tv.jpg