Maandag 11 november 2019

Jong Oranje tegen Gibraltar donderdag: live kijken op FOX Sports 1

Jong_Oranje_live_op_tv_welke_zender.jpg

De wedstrijd van Jong Oranje tegen Gibraltar is live te zien op FOX Sports 1. Nederland speelt tegen Gibraltar op donderdag 14 november, voor kwalificatie voor het EK 2020.

De wedstrijd van Jong Oranje tegen Gibraltar is live te bekijken op zender FOX Sports 1. Gibraltar - Nederland wordt gespeeld op donderdag 14 november. De voorbeschouwing bij het programma Fox Sports Extra begint om 18.30 uur. De live registratie van de wedstrijd zelf is te zien vanaf 19.00 uur. Na afloop begint een korte nabeschouwing om 20.50 uur.

Jong Oranje speelt uit tegen Gibraltar, in het Victoria Stadion, zijn vierde wedstrijd in Poule 7 van kwalificatie voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. Het Nederlandse nationale team in deze leeftijdscategorie bekleedt de koppositie: zonder puntverlies na drie duels en met een doelsaldo van 13 vóór en 3 goals tegen. Erwin van de Looi zal normaal gesproken deze donderdag geen kind hebben aan Gibraltar, dat stijf onderaan staat in deze kwalificatiepoule, zonder nog punten of doelpunten te hebben gescoord. Nederland ondervindt wél concurrentie van Portugal (drie punten minder en in oktober met 4-2 terzijde geschoven), en in mindere mate van Wit-Rusland (nog niet tegen gespeeld) en Noorwegen (afgelopen oktober op vreemde bodem verslagen met 0-4). Jong Oranje was eerder al Cyprus, dat vier punten uit vier duels heeft, met 5-1 de baas.

Programma Jong Oranje
Kort na de uitwedstrijd tegen Gibraltar speelt Jong Oranje een oefeninterland: thuis tegen Engeland, in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Die tweestrijd is op dinsdag 19 november en begint om 18.30 uur. Dat is tevens het laatste optreden van Jong Oranje in 2019. De kalender met wedstrijden van Jong Oranje voor EK-kwalificatie gaat daarna pas weer verder op vrijdag 27 maart 2020 (thuis tegen Wit-Rusland), gevolgd door de uitwedstrijd tegen Portugal op dinsdag 31 maart.

Jong Oranje - Engeland ook op FOX Sports 1
Ook de oefenwedstrijd tegen Engeland van dinsdag 19 november is live te zien op zender Fox Sports 1. Die uitzending begint om 18.00 met de voorbeschouwing. De aftrap van het duel is als vermeld om 18.30 uur. De nabeschouwing op FOX begint om 20.20 uur.