Dinsdag 20 juli 2021

Leeuwinnen op tv en via livestream: hier kun je kijken!

Leeuwinnen_op_tv.jpg

De Leeuwinnen zijn op tv te zien bij de NOS en Eurosport. De wedstrijden van Nederland op de Olympische Spelen worden op televisie live uitgezonden op NPO (meestal NPO 1), Eurosport (meestal Eurosport 1). Online bieden beide zenders een livestream aan. De NOS doet dat via de NOS App en NOS.nl. Eurosport heeft hiervoor het digitale kanaal Eurosport Player. De Oranje Vrouwen kun je tijdens de Olympische Spelen 2020-2021 in Tokio kijken volgens het hierna beschreven uitzendschema. Je kunt voor de actuele tv gids ook kijken op de pagina Leeuwinnen op tv. Daar vind je ook alle tijden van de uitzendingen en eventuele wijzigingen.

NEDERLAND - ZAMBIA
Nederland - Zambia zal te zien zijn op woensdag 21 juli 2021 op NPO 1 en Eurosport 1, vanaf 12.45 uur. De wedstrijd begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. In Japan is het 7 uur later. Nederland - Zambia is het eerste groepsduel van de OranjeLeeuwinnen op de Zomerspelen van Tokio. Nederland speelt in Groep F.

Bij de NOS is er een voorbeschouwing met het programma OS Tokio Live. Online is Nederland tegen Zambia te volgen via zowel NOS.nl en de NOS App als via Eurosport Player.

NEDERLAND - BRAZILIË
Nederland - Brazilië wordt uitgezonden op zaterdag 24 juli eveneens op NPO 1 en Eurosport 1 (o.v.b. van wijzigingen), vanaf het zelfde tijdstip: 12.45 uur. Ook deze wedstrijd begint om 13.00 uur Nederlandse tijd. Nederland - Brazilië is de tweede (groeps)wedstrijd van het Nederlands Vrouwenelftal op de Spelen in de genoemde Poule F.

Online is Nederland - Brazilië wederom te volgen via NOS.nl, de NOS App en Eurosport Player. Ook nu is er een korte voorbeschouwing bij OS Tokio Live.

NEDERLAND - CHINA
Nederland - China, het laatste groepsduel voor de Leeuwinnen, begint iets later: om 13.30 uur. De uitzending op NOS begint om 13.15 uur. Ook voor deze wedstrijd Nederland - China op dinsdag 27 juli geldt dat NPO en Eurosport de kanalen zijn waarop je moet afstemmen om live de prestaties van Nederlandse vrouwen te aanschouwen. Of je kiest voor de eerder genoemde online mogelijkheden, om Oranje te zien op bijvoorbeeld de smartphone / iPhone, laptop of tablet, bijvoorbeeld onderweg.

Bereikt Nederland de kwartfinale, halve finale en mogelijk zelfs de finale? Dan blijven de uitzendkanalen van de NOS en Eurosport (dat de volledige uitzendrechten heeft, terwijl de NOS voor de OS een sublicentie heeft) uiteraard dezelfde. Voor het altijd actuele uitzendschema van de Leeuwinnen kun je op Voetbalkalender.nl kijken op deze pagina.

UITZENDRECHTEN LEEUWINNEN OP TV EN INTERNET

Leeuwinnen_live_op_tv.jpg

Voor de Olympische Spelen 2020 geldt het bovengenoemde, maar voor de andere wedstrijden van de Oranje Vrouwen liggen de uitzendrechten net iets anders. De Leeuwinnen op tv zien tijdens bijvoorbeeld de WK-kwalificatiewedstrijden ná de Olympische Spelen, kan altijd bij de NOS. Zowel op tv als ook op internet.

De NOS heeft tot en met 2024 de uitzendrechten van de kwalificatiewedstrijden voor het WK, het WK (2023 in Australië en Nieuw-Zeeland) zelf, de wedstrijden op de Spelen, oefeninterlands, de interlands op het EK Voetbal Vrouwen 2021 (in 2022) en de kwalificatiereeks voor het EK 2025. De NOS kreeg deze tv-rechten in 2020 in handen. Eerder had Veronica de rechten voor het uitzenden van de interlands van de Oranje Vrouwen. De mogelijke kanalen waarop de NOS de voetbalwedstrijden van de Nederlandse vrouwen live uitzendt, zijn behalve NPO 1 ook NPO 2 en NPO 3 (NPO Zapp). De kwalificatiereeks voor het WK Vrouwen 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland begint voor Nederland op 17 september 2021, tegen Tsjechië.