Vrijdag 13 september 2019

Nieuwe FIFA-ranking: komende donderdag (19 september) bekend

FIFA_Ranking.jpg

Hoe hoog staat Nederland op de FIFA-ranking? De nieuwe wereldranglijst voetbal wordt bekend op 19 september 2019.

Hoe hoog staat Nederland op de FIFA-wereldranglijst voetbal? De nieuwe FIFA-ranking wordt bekend op donderdag 19 september. Oranje staat op dit moment op de zestiende plek. De tegenstanders van Nederland in Groep C van de EK-kwalificatie voor EURO 2020 staan op plek 15 (Duitsland), 30 (Noord-Ierland), 84 (Wit-Rusland) en plaats 100 (Estland), maar daarin komt komende donderdag dus (waarschijnlijk) verandering. Zie ook: FIFA wereldranglijst voetbal.

Onze zuiderburen, België, zal door de goede prestaties in hun kwalificatiereeks voor het EK (de Belgen zijn er al bijna, zie ook Standen en programma EURO 2020), waarschijnlijk op een hoger puntenaantal komen te staan. Een nog hoger puntenaantal welteverstaan, want België voert momenteel al de mondiale FIFA-ranking aan. De top drie wordt verder gevormd door Brazilië en wereldkampioen Frankrijk. De hekkensluiter op de FIFA-lijst is San Marino: de nummer 211.

Donderdag 19 september zal de stand van zaken op de World Ranking Football veranderen. Het Nederlands elftal neemt onder andere de recente winstpartijen op Wit-Rusland thuis, Duitsland uit en Estland uit in positieve zin mee. Voor meer informatie over de FIFA-ranking en hoe deze wordt bepaald, klik hier. Voor meer informatie over de wereldranglijst voetbal bij de vrouwen, verwijzen we naar deze pagina op de website EKVrouwen.nl.

Programma_Oranje.jpg