Maandag 11 november 2019

Noord-Ierland - Nederland komt live op tv bij NOS via NPO 3 (NPO Zapp)

Nederlands_elftal_welke_zender.jpg

De wedstrijd van het Nederlands elftal uit tegen Noord-Ierland op zaterdag 16 november 2019 is live te zien op NPO Zapp, ofwel NPO 3 bij de NOS, vanaf 20.15 uur.

De komende wedstrijd van Oranje, Noord-Ierland - Nederland op zaterdag 16 november is live te zien op NPO3, ofwel op NPO Zapp. De uitzending met voorbeschouwing begint om 20.15 uur. De live registratie van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Noord-Ieren begint een half uur later, om 20.45 uur. De nabeschouwing begint omstreeks 22.35 - 22.45 uur.

Namens de NOS is Jeroen Stekelenburg de vaste interviewer van bondscoach Ronald Koeman en spelers van het Nederlands elftal. De interviews na afloop beginnen feitelijk tussen kwart voor elf en elf uur, kort na de wedstrijd. Vaste analisten van de NOS bij de duels van het Nederlands elftal op tv zijn onder anderen ex-internationals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Oranje voortvarend op weg naar EURO 2020
Het Nederlands elftal speelt de wedstrijd tegen Noord-Ierland in Groep C voor kwalificatie voor EURO 2020. Oranje staat in deze poule samen met Duitsland bovenaan, met 15 punten uit zes duels. Daarachter volgt Noord-Ierland met drie punten minder. Wit-Rusland en Estland zijn in feite al uitgespeeld, met respectievelijk 4 punten en één punt uit de eerste zeven wedstrijden. Inzet is kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal in 2020.

Na Noord-Ierland speelt Nederland thuis tegen Estland
Na de wedstrijd uit tegen Noord-Ierland in Belfast (stadion: Windsor Park) treedt Oranje aan tegen Estland, op dinsdag 19 november, eveneens om 20.45 uur. Nederland speelt dan een thuiswedstrijd, in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Selectie Oranje
Zie ook: de geactualiseerde selectie van Oranje voor de komende twee duels met onder anderen Marco Bizot, de doelman van AZ die de geblesseerde Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer vervangt.