Donderdag 7 november 2019

Programma achtste finales Champions League: wanneer?

Champions_League_achtste_finales_wanneer.jpg

Wanneer zijn de achtste finales van de Champions League?

De eerste namen van clubs die zich hebben geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, zijn bekend. Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München zijn al na de vierde speelronde van de groepsfase doorgestoten naar de knock-outfase. Tijd voor de vraag: wanneer staan de achtste finales op het programma?

Update 26/11: ook Real Madrid, Tottenham Hotspur en Manchester City hebben zich inmiddels geplaatst voor de achtste finales.

Update 27/11: FC Barcelona is eveneens geplaatst.

Dit artikel wordt geactualiseerd wanneer er nieuwe geplaatste clubs, wedstrijden en tijden bekend zijn.

Data heenwedstrijden achtste finales
De eerste knock-outwedstrijden op het hoogste Europese clubniveau worden gespeeld op dinsdag 18 februari, woensdag 19 februari, dinsdag 25 februari en woensdag 26 februari 2020. Dit zijn de wedstrijden in de heenronde, verdeeld over vier speeldagen in twee opeenvolgende weken.

Data terugwedstrijden achtste finales
De returns van de achtste finales staan gepland voor op dinsdag 10 maart, woensdag 11 maart, dinsdag 17 maart en woensdag 18 maart. Er zijn dus in totaal maar liefst acht wedstrijddagen waarop de 8e finales worden afgewerkt.

Loting CL knock-outs
De loting voor de achtste finales is op maandag 16 december. De loting begint om 12.00 uur.

Resterend schema poulefase
Het programma in de groepsfase van de Champions League loopt nog door tot en met woensdag 11 december van dit jaar (2019).