Woensdag 11 september 2019

Standen Champions League Poules A, B, C, D, E, F, G, H

Finale_Champions_League.jpg

Op Voetbalkalender.nl staan ook de standen van alle groepen A t/m H in de Champions League, met alle uitslagen en het programma, onderverdeeld per poule.

De groepsfase van de Champions League seizoen 2019-2020 staat op punt van beginnen. Dinsdag 17 en woensdag 18 september staat de eerste speeldag op het programma van in totaal zes wedstrijdronden in de poulefase. Op Voetbalkalender.nl staan behalve het gehele speelschema Champions League tot en met de finale ook de standen, uitslagen en programma per poule: A, B, C, D, E, F, G en H.

Poule E opent de poulefase van de huidige Champions League - met de finale op zaterdag 30 mei 2020 in Istanbul als climax - op dinsdag 17 september met de wedstrijden Napoli - Liverpool en FC Salzburg - KRC Genk. Beide wedstrijden beginnen om 21.00 uur.

Poule F begint op 17 september met de affiches Internazionale - Slavia Praag (18.55 uur) en Borussia Dortmund - FC Barcelona (tijd van aftrap 21.00 uur).

Poule G opent eveneens op dinsdag: vanaf 18.55 uur is er Olympique Lyon - Zenit, om 21.00 uur gevolgd door het Champions League-duel Benfica - RB Leipzig.

Poule H is de groep waarin Ajax het dit seizoen opneemt tegen Chelsea, Valencia en (allereerst) LOSC Lille. De Amsterdammers spelen op dinsdag 17 september eerst thuis tegen Lille, begintijd in de Johan Cruijff Arena is 21.00 uur. Op hetzelfde moment beginnen in Londen ook Chelsea en Valencia aan hun 2019-2020 Champions League avontuur.

Poule A begint een dag later. Op woensdag 18 september is er eerst de wedstrijd waar de Belgen naar uitkijken: Club Brugge - Galatasaray wordt gespeeld om 18.55 uur. Om 21.00 uur staan in dezelfde groep A Paris Saint-Germain en Real Madrid tegenover elkaar, in Parijs.

Poule B is de groep waarin Bayern München in Ronde 1 van de poulefase in eigen huis woensdag Rode Ster Belgrado ontvangt. Aanvang: 21.00 uur. Eerder op die avond gaat Tottenham Hotspur - de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen, het team dat Ajax in de slotseconden van de vorige halve finale stenigde - op bezoek bij het Griekse Olympiakos. De scheidsrechter aldaar fluit om 18.55 uur voor het startsignaal.

Poule C heeft op 18 september in Ronde 1 deze twee wedstrijden op het programma staan, beide beginnen om 21.00 uur: Dinamo Zagreb - Atalanta, en Shakhtar Donetsk - Manchester City.

Poule D is die waarin vele ogen zijn gericht op Ronaldo, maar ook op collega-grootverdiener en (een paar jaartjes jonger) ex-Ajacied Matthijs de Ligt. Met Juventus spelen zij op woensdag 18 september uit bij Atlético Madrid. Ondertussen beginnen in Duitsland ook Bayer 04 Leverkusen (onder leiding van trainer Peter Bosz) en Lokomotiv Moskou aan hun eerste CL-groepswedstrijd. Bij beide duels is de aftrap 21.00 uur.

Stand, uitslagen en resterend programma per poule
Vanaf dinsdag en woensdag krijgen alle standen van de poules in de Champions League van dit nog nieuwe seizoen voor het eerst 'kleur'. Bij alle poule-informatie staan ook alle uitslagen en het resterende programma.

8e finales, 4e finales, halve finales en finale 2020
Weten wanneer de achtste finales zijn, wanneer de kwartfinales van de Champions League zijn, wanneer de halve finales worden gespeeld in seizoen 2019-2020? Klik dan hier.

Champions League dit seizoen op tv
De Champions League wordt uitgezonden door Veronica en Ziggo Sport.