Maandag 6 mei 2019

Wedstrijd om Johan Cruijff Schaal 2019 tussen Ajax en PSV

Wedstrijd_Johan_Cruijff_Schaal_2019.jpg

De wedstrijd om de Nederlandse supercup, de Johan Cruijff Schaal, gaat in 2019 tussen Ajax en PSV.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2019 is op zondag 28 juli en gaat tussen Ajax en PSV. Eventueel wordt de wedstrijd verplaatst naar mogelijk zaterdag 27 juli, vanwege eventuele Europese verplichtingen van Ajax en/of PSV aan het begin van het seizoen 2019-2020. De strijd om de Nederlandse supercup is in Amsterdam of Eindhoven.

In het stadion van de landskampioen
De locatie hangt af van welke van beide clubs de Nederlandse Eredivisie wint. De wedstrijd om de Nederlandse supercup is namelijk in het stadion van de landskampioen.

Naast KNVB bekerwinnaar Ajax speelt ook PSV om de JC Schaal
De traditionele openingswedstrijd van het seizoen gaat in 2019-2020 dus tussen de landskampioen (Ajax of PSV) en bekerwinnaar (Ajax, dat Willem II in de KNVB Bekerfinale met 4-0 versloeg). Ajax is als KNVB Bekerwinnaar zeker van deelname aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar ook PSV is als nummer één of twee van de competitie verzekerd van het mogen meedoen aan de strijd om de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Officieel affiche wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal
Wordt PSV landskampioen dan vindt de wedstrijd plaats in Eindhoven en luidt het affiche officieel 'landskampioen PSV tegen bekerwinnaar Ajax'. Wordt Ajax (ook) landskampioen dan luidt het affiche officieel 'landskampioen Ajax tegen de nummer twee van de Eredivisie PSV'.

Ajax en PSV 7 jaar geleden voor het laatst samen in JC Schaal
Ook in 2012 stonden Ajax en PSV tegenover elkaar in de strijd om de Nederlandse Supercup / Johan Cruijff Schaal. PSV won in 2012 met 2-4. Aanvoerder bij PSV was huidig hoofdcoach van de Eindhovenaren Mark van Bommel.

Feyenoord won de vorige editie van de Nederlandse supercup
De vorige wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (in 2018) ging tussen landskampioen PSV en KNVB bekerwinnaar Feyenoord. De Rotterdammers wonnen in Eindhoven na 0-0 en het nemen van strafschoppen.