Donderdag 12 mei 2016

"Oranje onder 17 naar kwartfinale EK. "We zijn nog meer voor elkaar door het vuur gegaan"

Oranje onder 17 heeft zich na een knappe overwinning op Servië geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2016 in Azerbeidzjan. In Baku eindigde Servië – Nederland zojuist in 0–2. Met deze zege is Onder 17 als tweede geëindigd in Groep D.

Spanje heeft de groepswinst gepakt door Italië met 4–2 te verslaan. In de kwartfinale van het EK neemt de ploeg van Kees van Wonderen het op tegen de winnaar van Groep C. Hiervoor zijn Denemarken, Zweden en Engeland nog in de race.

"We zijn door naar de volgende ronde en dat is in deze groep een prestatie op zich", zegt KNVB-coach Kees van Wonderen. "De wedstrijd van vandaag was de beste tot nu toe en het is mooi om te zien hoe we in het toernooi aan het groeien zijn. Na de nederlaag tegen Spanje zijn de koppies niet gaan hangen, maar zijn we nog meer voor elkaar door het vuur gegaan. Tegen Italië was het spel al redelijk, maar over vandaag ben ik nog veel meer tevreden. We hebben tegen Servië vrijwel niets weggegeven en hebben ook nog twee goals kunnen maken. Als we deze stijgende lijn kunnen vasthouden kan het nog een mooi toernooi voor ons worden. Al denk ik wel dat het voetballend nog beter moet als we echt mee willen blijven doen om de prijzen."

Bron: KNVB