Topklasse is verdwenen - zie ook dit nieuwsartikel uit archief

De KNVB heeft het plan gepresenteerd voor de nieuw te vormen competities in de top van het amateurvoetbal in Nederland. De Topklasse zal vanaf komend seizoen verdwijnen en daarvoor komt de Derde Divisie in de plaats. In die Derde Divisie, verdeeld over een zaterdag- en zondagafdeling strijden de beste amateurteams om het jaar erop in de geheel nieuwe Tweede Divisie uit te mogen komen.

Promotie en degradatie: doorstoten van vijfde klasse naar de Eredivisie?
Met dit nieuwe model komt er een einde aan het tijdperk dat er geen ploegen hoefden te degraderen vanuit de Jupiler League. Het wordt nu theoretisch mogelijk om vanuit de Vijfde Klasse door te stoten naar de Eredivisie. Op deze manier probeert de KNVB een sterkere en spannendere competitie te creëren.

Beloftenteams
Ook de beloftenteams gaan meedoen in de Tweede en Derde Divisie. Zo zouden jonge spelers beter de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen tegen betere en sterkere tegenstanders. Dit plan stuitte eerst nog op veel tegenstand van de Jupiler League-clubs, maar uiteindelijk is de meerderheid van de clubs toch akkoord gegaan met deze nieuwe “voetbalpiramide”, zoals de KNVB het project noemt.

Archief, maart 2016