Woensdag 9 maart 2016

Vooruitblik Eredivisie ronde 27, over goal-ratio en frivoliteit

Maakt Stef Nijland opnieuw het verschil? Profiteert Edouard Duplan, voert Ruud Boymans zijn goal-ratio verder op en zorgt Amin Younes wederom voor frivoliteit? Lees het in deel 3 van de vooruitblik op de Eredivisie ronde 27!

Maakt Stef Nijland (PEC Zwolle) opnieuw het verschil?

Stef Nijland was tegen De Graafschap van onschatbare waarde voor PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder maakte twee doelpunten en loodste zo zijn ploeg naar een 2-1 overwinning tegen de Superboeren. Bij winst op FC Twente zou PEC zich, bij puntenverlies van de concurrenten, weer in een play-offpositie kunnen nestelen. Kan Nijland weer het verschil maken?

Gaat Edouard Duplan (ADO Den Haag) profiteren?

Het is nog steeds een raadsel waarom FC Utrecht Edouard Duplan heeft laten gaan. De Fransman is wat blessuregevoelig, maar kan ook erg goed voetballen en verdedigers helemaal doldraaien. De vleugelspeler zal hoe dan ook veel bekende gezichten zien als hij met ADO Den Haag op bezoek gaat bij de Domstedelingen. Ook met zijn directe tegenstander Mark van der Maarel heeft de aanvaller veel samengespeeld. Wie van de twee profiteert het meest van de kennis over de ander?

Ruud Boymans (FC Utrecht): wát een goal-ratio!

De man die niet kan ontbreken: Ruud Boymans’ minuten per goal-ratio begint wel erg absurd te worden. In 401 minuten wist de spits zeven keer te scoren. Dat is dus ongeveer per 57 minuten een goal. Ook tegen sc Heerenveen maakte de 26-jarige Boymans weer twee doelpunten. Met ADO Den Haag krijgt hij echter wel een defensie voor zich die het een stuk beter doet dan de verdediging van de Friezen.

Amin Younes (Ajax): frivoliteit én weer een doelpunt?

Wat een heerlijke speler is Amin Younes. De aanvaller van Ajax zorgt voor de broodnodige frivoliteit in het spel van Ajax en ook tegen Willem II maakte hij weer dribbel na dribbel. Toch wist de Duitser zijn goede spel niet te bekronen met een doelpunt. Kan de Ajacied tegen NEC wel op het scorebord komen?